woensdag 11 juni 2014

En... het einde van de reis

Schrik niet, er is niets ergs gebeurd, maar ik ga ophouden met deze reis. Waarom? Eigenlijk vrij eenvoudig: ik heb er niet zo'n zin meer in. Ik heb gemerkt dat het leven van een wereldreiziger heel leuk is, maar na anderhalve maand heb ik het wel gezien. En dan kan je doorgaan met reizen, maar daar heeft niemand wat aan. Daarom heb ik een vliegticket geboekt naar Nederland, en vrijdagavond ben ik weer terug. Ik heb dus nog een paar dagen om te genieten van Sint Petersburg, en dat ga ik absoluut ook doen. Het is een fantastische stad, en er is erg veel te zien.

Als fietser is je dagindeling toch vaak wat ééntonig. Hoewel je veel mooie dingen ziet, lijken veel dagen ook wel op elkaar. Een typische dagindeling is ongeveer dit: 's ochtends buiten ontbijten, tent inpakken, alles op de fiets laden, fietsen, ergens naar de supermarkt, lunchen, nog meer fietsen, zoeken naar een kampeerplek, tent opzetten, op een éénpitsstelletje avondeten maken, dagboek schrijven, nog even lezen, en slapen. Je bent bijna de hele dag bezig. Zo'n eenvoudige dagindeling is fijn als onderbreking van het dagelijkse leven. Maar na een poosje begon ik te merken dat juist dat eentonige me tegen begon te staan. Ook merkte ik goed, hoeveel ik hou van mijn leven in Nederland.

Ik ben erg blij dat ik deze reis heb gemaakt. Het feit dat ik op eigen kracht naar Helsinki ben gefietst is supermooi, en het was een bijzondere reis. Soms wel zwaar, maar dat maakt het ook extra waardevol. Maar nu wacht het gewone leven. Ik heb er best veel zin in om straks (hopelijk over niet al te lange tijd) weer een baan te hebben en mijn normale ritme weer op te pakken. Tijdens het fietsen zie je veel en maak je veel mee, maar je bouwt nooit echt iets op. En ik wil veel te graag weer productief bezig te zijn. Als ik straks een poos aan het werk ben geweest, lijkt het me heel leuk om weer mooie fietstochten van 2, 3 weken te gaan maken. Voor nu is die motivatie alleen een beetje weg. Hier houdt dit weblog dus op. Bedankt voor het lezen, bedankt voor alle leuke reacties, en ik zie jullie snel weer!

3 opmerkingen:

 1. Oh, gezellig! Kom in dat geval maar weer eens een biertje doen in me nieuwe huis. (bushalte vlakbij)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Top, ga ik doen! Ik laat wel wat horen als ik er weer ben.

   Verwijderen
 2. Mooie boel. Vind ik net via het forum van de wereldfietser je weblog, blijk je er net mee gestopt. :-) Ik ga toch maar eens wat stukjes lezen.

  BeantwoordenVerwijderen